Uncategorized

De ce consumă câinii iarbă și cum să previi acest obicei

de ce câinii mănâncă iarbă

Îți urmărești cățelușul jucându-se în curtea ta, cu urechile fluturând și dând din coadă, când dintr-o dată … îl vezi cu gura plină de iarbă. Mâncatul de iarbă este de fapt un comportament destul de comun printre câini, și ceva ce majoritatea stăpânilor de câini au observat întâmplandu-se la un moment dat!

Este periculos pentru câini să mănânce iarbă? De ce fac asta? Și, cel mai important, cum poți să oprești acest comportament? Dacă ai un cățel care mănâncă iarbă, iată ce trebuie să știi pentru a-l face să renunțe la acest obicei.

„Ar trebui să fiu îngrijorat dacă câinele meu mănâncă iarbă?”

De cele mai multe ori, companionul tău blănos va fi bine dacă mănâncă câteva fire de iarbă. Cu toate acestea, mâncatul de iarbă poate deveni un obicei riscant pentru câinele tău.

Pesticidele și erbicidele cu care majoritatea ierbii este tratată pot provoca probleme de sănătate și gastrointestinale. În plus, câinele tău riscă să consume paraziți intestinali, cum ar fi viermii cilindrici sau viermii cârlig, care sunt lăsați în iarbă de excrementele animalelor.

Dacă blănosul tău începe să mănânce iarbă mai frecvent, fii atent la următoarele simptome: diaree, vărsături, pierdere în greutate, scaune cu sânge sau letargie. Acestea ar putea fi semne că există o boală subiacentă care provoacă acest comportament.

„De ce mănâncă câinii iarbă?”

Ca un stăpân de animale preocupat, te-ai putea întreba de ce blănosul tău roade gazonul… Ce determină acest comportament? Există câteva motive posibile pentru care câinele tău ar putea mânca iarbă; iată cele mai comune trei cauze:

  1. Probleme de stomac
    Unii experți susțin faptul că patrupezii ar putea mânca iarbă pentru a provoca vărsături atunci când se simt rău. Iarba are lame aspre, care ar putea irita gâtul și mucoasa stomacului câinelui, ducând la vărsături. Deci, dacă blănosul tău mănâncă ocazional iarbă și apoi vomită, ar putea fi un mod instinctiv de a rezolva o problemă digestivă.
  2. Nevoi alimentare
    Iarba conține nutrienți esențiali, cum ar fi fibrele, care pot ajuta la digestie. Dacă câinele tău nu primește suficiente fibre din dieta sa, ar putea încerca să suplimenteze acest lucru consumând iarbă. Este un bun memento să ne asigurăm întotdeauna că animalele noastre primesc o dietă echilibrată care să îndeplinească toate nevoile lor nutriționale. Vă recomandăm hrana Unica Classe, special gândită și formulată pentru toate taliile și nevoile patrupedului tău.
  3. Plictiseală sau probleme comportamentale
    La fel ca oamenii, câinii pot dezvolta ciudățenii comportamentale când se plictisesc sau sunt anxioși. Ronțăitul de iarbă poate fi o modalitate prin care unii câini să își alunge sentimentele de plictiseală sau anxietate. Dacă observi că câinele tău mestecă frecvent iarbă atunci când nu are altceva de făcut, ia în considerare să te joci cu el sau să îi oferi jucării interactive.

Cum să oprești câinii din a mânca iarbă

Deci blănosul tău a început să mestece gazonul din curtea ta … Cum putem rezolva problema? Iată câteva modalități prin care poți ajuta să oprești câinele din a mânca iarbă. Dacă acestea nu funcționează, consultă veterinarul pentru ajutor suplimentar!

  • Învață-ți cățelul comanda „Lasă” și poartă mereu cu tine recompense pentru a-l răsplăti când ascultă. Calmează și susține tractul gastro-intestinal cu un supliment care oferă prebiotice, subproduse vegetale cu mentă și ierburi, derivate din zer, uleiuri fara aditivi sub forma de Sticks, Natural Bow Wow cu menta si ierburi.
  • Hrănește-l cu porții mai mici, dar mai frecvent — în special dimineața devreme sau chiar înainte de culcare.
  • Treci la o hrană densă în nutrienți și ușor digerabilă, cum ar fi Hrana pentru caini Unica Classe Equilibrium, în care ingredientul principal este proteina animală – mielul, potrivit pentru câinii cu o digestie sensibilă.
  • Joacă-te și fă exerciții mai des cu el și ia cu tine o jucărie de mestecat când ieșiți afară.
Ne iubim cățeii pentru toate obiceiurile lor amuzante — inclusiv mâncatul de iarbă. Asigurându-ne că animalele noastre primesc hrană bogată în nutrienți, suplimente gastro-intestinale și multă apă, putem să renunțăm la obiceiul de a mesteca iarba și să ne concentrăm pe a ne bucura de timpul petrecut împreună afară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *